torsdag 3. november 2011

Sunne muffins i høstmørket

Vanilje muffins med bringebær
10 muffins


(om du har små muffins former er dette ca 10 muffins.. i str jeg hadde som er en medium/stor str så ganget jeg oppskriften med 5)

Du trenger :
1 egg
2 eggehviter

60 g skyr naturell eller mager kesam
6 ss sukrin

15 g pofiber eller fiberfin(tidligere hi-maiz)
10 g jyttemel eller annet mel
20 g mandemel

20 g bakepro

1/2 ts fiberhusk

1/2 ts bakepulver

1 ss yaconsirup

1/2 ts økologisk vaniljepulver
Litt kanel og kardemomme

Ca 100 g bringebær


Frosting

100 g skyr naturell

150 g philadelphia light

3 dl sukrinmelis

Rød konditorfarge, kan sløyfes
Slik gjør du :
Pisk eggedosis av det hele egget og sukrin.

Stivpisk de to eggehvitene.
Bland de resterende ingrediensene bortsett fra bringebærene, i eggedosisen.
Bland godt.
Rør forsiktig deigen inn i de stivpiskede eggehvitene.
 
Mos bringebærene. 
Fordel 1 ss røre i 10 muffinsformer.
Ha i 1 ts av bringebærmosen i midten av muffinsformene.
Topp med resten av røren.

Stek på 175 grader i 15 minutter. 
Avkjøl.
Muffinsene smaker godt alene, men er ekstra gode med frosting.
Til frostingen mikser du alle ingrediensene godt sammen.
Jeg brukte en sprøytepose til å pynte muffinsene og strødde over litt rosa strøssel.

Nyt.

Næringsinnholdet per muffins med frosting:
69 kcal, 8 g protein, 2,5 g fett og 3,5 g karbohydrater.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar