Sommertid er bærtid. Og utover det mest nærliggende, nemlig å spise dem rett fra busken eller bakken, er de fristende innslag i mange retter.
Ingredienser (2 personer)
2 blader gelatin
saften av ¼ sitron
2 ½ dl gammeldags kjernemelk
2 ss rørsukker
korn av ½ vaniljestang
Tilbehør
250 g jordbær
2 ss flytende honning
2 skiver rugbrød (skåret papirtynt)
Tilberedning:
• Bløt opp gelatinen i kaldt vann i en kopp.
• Smelt den over vannbad, og rør i sitronsaften.
• Pisk dette i kjernemelken, og smak til med sukker og vanilje.
• Hell det i to dype tallerkener eller høye glass, og la det stivne i tre-fi re timer i kjøleskapet.
• Smør rugflakene med honning, og stek dem i ovnen på 125 grader i 20 minutter, til de er helt sprø.
• Legg halve jordbær og trekanter av flakene på den stivnede pannacottaen.
Næringsinnhold per person
Energi: 265 kcal
Protein: 6,7 g
Fett: 1,7 g
Karbohydrater: 58,4 g
Kostfiber: 4,3 g
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar