onsdag 10. august 2011

Kjernemelk-pannacotta med jordbær

Sommertid er bærtid. Og utover det mest nærliggende, nemlig å spise dem rett fra busken eller bakken, er de fristende innslag i mange retter.
Ingredienser (2 personer)
2 blader gelatin

saften av ¼ sitron

2 ½ dl gammeldags kjernemelk
2 ss rørsukker

korn av ½ vaniljestang
Tilbehør

250 g jordbær

2 ss flytende honning
2 skiver rugbrød (skåret papirtynt)

Tilberedning:
    •    Bløt opp gelatinen i kaldt vann i en kopp.
    •    Smelt den over vannbad, og rør i sitronsaften.
    •    Pisk dette i kjernemelken, og smak til med sukker og vanilje.
    •    Hell det i to dype tallerkener eller høye glass, og la det stivne i tre-fi re timer i kjøleskapet.
    •    Smør rugflakene med honning, og stek dem i ovnen på 125 grader i 20 minutter, til de er helt sprø.
    •    Legg halve jordbær og trekanter av flakene på den stivnede pannacottaen.

Næringsinnhold per person
Energi: 265 kcal

Protein: 6,7 g
Fett: 1,7 g

Karbohydrater: 58,4 g
Kostfiber: 4,3 g



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar