søndag 19. februar 2012

Fastelavensboller kan også bli sunne

I dag er det fastelaven og mange av Frontline Muay Thai sine fightere er nøye med kostholdet om dagen siden det er NM rett rundt hjørnet , FrontlineOpen neste helg og sommeren er også snart her(håper vi)
Men du kan lage fastelavensboller litt sunnere....
Denne oppskriften kommer fra bloggen til Kristine Weber og er helt utrolig god faktisk... Så nå er det bare å bake i vei folkens...

1 helt egg
1 eggehvitte (piskes hvitt)
50g mandelmel
30g fiberfib (kan også bruke bakepro, proteinpulver e.l)
1 dl mager kesam
1 ts jbk-mel/fiberhusk
40g sukrinmelis
1 ts bakepulver
1 ts kardemomme
en klype salt

Bland alt det tørre, pisk eggehvitte stiv med en klype salt og sett til side. Pisk deretter hele egget med kesam, bland alt forsiktig og form rundinger på et bakepapir. Tips; bruk gjerne store muffinsformer så de ikke blir så flate. Inn i ovnen på 200 grader i ca 15 min.
Jeg lagde to veldig store boller, men man kan fint lage 4 mindre og. Neste gang blir det litt mer røre og flere boller. De kan også brukes som brød/myke rundstykker om man bruker litt mindre sukrinmelis.

Om man lager 4 mindre boller blir innholdet pr bolle:
Kcal: 92
Protein: 10,7 g
Karb: 4,5 g
Fett: 3,1 g
Så da er det bare å lage seg litt valgfri krem og strø sukrinmelis over!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar