fredag 7. oktober 2011

Har vi glemt tunfisken ?

Tunfisk er billig , godt og perfekt på diett.
Kattemat sier noen , men har du prøvd å legge litt sjel i det å "tilbrede" et måltid med tunfisk på boks som protein kilde ?
Kanskje dette kan gi deg litt inspirasjon til neste lunsj =)

I 100g tunfisk er det hele 25g protein.
Dette er billig og enkel mat. 
Med litt krydder, sukkerfri ketchup og sitron har du plutselig digg mat på diett og SUPERBILLIG.
En boks fisk er lett å ha meg seg også. 
Ikke så dumt hvis man stadig er i farta.
Men er det virkelig så bra med mat på boks?
Fersk fisk er god for hjertet. 
Det holder synet godt, og det reduserer risikoen for kreft.
Men hva med fisk på boks?
I utgangspunktet er det fremdeles sunt.
Det vil aldri være like sunt som den ferske varen, for noen av de sunne fettstoffene endrer karakter. Dette er så lite, at det faktisk ikke har noe å si til syvende og sist.
Du får fremdeles en betydelig del av de sunne omega-3-fettsyrene. 
Hermetikk er en god måte å oppbevare mat på.
Den eneste som kan være en ulempe ved å spise fisk fra boks som makrell, tunfisk, torskerogn osv er at fettet i boksfisken oksiderer, altså reagerer med luft, slik at det blir harskt. 
Da forsvinner den gode smaken til sammenlikning med fersk fisk. 
Man kjenner kankje lukten fra en litt gammel fisk, som oppstår fordi fettstoffene som sagt oksiderer. Det er en naturlig reaksjon og helt ufarlig. 
Det er altså ikke et problem å spise fisk på boks, eller for den salgs skyld frossen fisk.

En super enkel oppskrift på en god tunfisk salat :

Tunfisk på boks (i vann eller olje)
Purreløk hakkes opp
Et rødt eple hakkes i biter
En boks garbanzobønner (skylles godt i kaldt vann)
Litt olivenolje (eller eventuelt rømme/majones)
salt og pepper
Server med supergrovt brød(eller spelt lomper ) og NAM NAM NAM.
God appettt:O)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar